Antena 3 CNN Externe Moscova, amenințare directă pentru Finlanda și Suedia: ”Vor deveni spațiu de confruntare cu Rusia, dacă se alătură NATO”

Moscova, amenințare directă pentru Finlanda și Suedia: ”Vor deveni spațiu de confruntare cu Rusia, dacă se alătură NATO”

În cazul în care Finlanda și Suedia aderă la NATO, ele se vor transforma într-un spațiu de confruntare a alianței cu Rusia, a avertizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Moscova, amenințare directă pentru Finlanda și Suedia: ”Vor deveni spațiu de confruntare cu Rusia, dacă se alătură NATO”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    04 Mai 2022   •   22:40

Declarațiile Mariei Zakharova au fost făcute în cadrul unui interviu pentru cotidianului spaniol ABC, publicat miercuri. Ele au fost preluate atât de presa rusă de stat, cât și afișate pe site-ul Ministerului rus de Externe.  

”În cazul în care Finlanda și Suedia se alătură alianței, ele se vor transforma într-un spațiu de confruntare a blocului nord-atlantic cu Rusia, cu toate consecințele care decurg, inclusiv pentru relațiile noastre de bună vecinătate testate în timp. Este ceea ce popoarele Suediei și Finlandei caută?", s-a întrebat oficialul rus.

”Ne-am avertizat vecinii din Europa de Nord în mod regulat și de destul de mult timp că înclinarea lor pe orbita NATO amenință să dezechilibreze sistemul de securitate european. Acesta nu este subiectul ultimelor săptămâni”,a spus Zakharova, care nu s-a mai limitat la avertizări și a trecut direct la amenințări.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close