Antena 3 CNN Externe Moscova interzice paradele homosexualilor. Primarul le consideră "opera Satanei"

Moscova interzice paradele homosexualilor. Primarul le consideră "opera Satanei"

Moscova interzice paradele homosexualilor. Primarul le consideră "opera Satanei"
24 Apr 2008   •   15:21

Primăria Moscovei a anunţat că în acest an nu vor fi autorizate parade ale homosexualilor, pentru că manifestaţiile din anii precedenţi s-au soldat cu o serie de violenţe şi arestări. Liderul unei organizaţii de homosexuali anunţase, înainte de anunţul venit din partea primăriei, o serie de manifestaţii, pentru a atrage atenţia asupra represiunii minorităţilor sexuale din Rusia.

"Primăria va reacţiona în mod hotărât pentru a preveni orice încercare de organizare a unor astfel de manifestaţii, deoarece majoritatea cetăţenilor se opun modului de viaţă şi mentalităţii homosexuale", a declarat Serghei Ţoi, purtătorul de cuvânt al primăriei.

"Faptul că homosexualii programează reuniuni neautorizate în diferite zone ale Moscovei în timpul Festivalului păcii şi muncii generează indignare", a declarat Ţoi, referindu-se la data de 1 mai, una dintre cele mai importante sărbători din perioada sovietică.

De asemenea, ?ar putea avea loc violenţe şi nimeni nu-şi doreşte acest lucru", a continuat el. Primarul Moscovei este cunoscut ca un oficial care se opune cu vehemenţă paradelor homosexualilor, pe care le-a calificat drept "opera Satanei".

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close