Antena 3 CNN Externe Moscova. Trei persoane au decedat în urma unei explozii într-un bloc de locuinţe

Moscova. Trei persoane au decedat în urma unei explozii într-un bloc de locuinţe

Moscova. Trei persoane au decedat în urma unei explozii într-un bloc de locuinţe
05 Apr 2008   •   13:47

Trei persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma unei explozii urmate de un incendiu, într-un bloc de locuinţe din capitala Rusiei. Nu a fost vorba de un act criminal sau terorist, ci de un accident provocat, după toate probabilităţile, de neglijenţă. Tot vineri, o altă explozie a făcut trei victime la o uzină petrochimică din sudul Rusiei.

Deflagraţia de la Moscova s-a produs la etajul 11 al unui uriaş bloc de locuinţe cu 22 de nivele. Explozia şi incendiul care a urmat au distrus şase panouri prefabricate de faţadă şi au avariat mai multe apartamente de la trei etaje. Toţi locatarii clădirii au fost evacuaţi. Pompierii au salvat mai multe persoane ameninţate de intoxicaţia cu fum, între care şi un copil. Într-unul din apartamentele distruse s-au găsit trei corpuri neînsufleţite.

Potrivit anchetatorilor, explozia s-a produs într-un apartament aflat în renovare, unde se efectuau suduri „cu nerespectarea normelor de siguranţă”. Blocul nu era legat la reţeaua de gaze iar locatarii foloseau butelii pentru încălzire şi gătit.

Asemenea accidente, adesea cu urmări tragice, sunt destul de frecvente în Rusia. Mai gravă pare să fi fost explozia produsă tot vineri la o uzină petrochimică a grupului Lukoil de lângă Stavropol, în sudul ţării. Trei oameni au murit şi alţi trei au suferit arsuri grave în acel incident. Lukoil a precizat că nu au existat scurgeri de produse toxice.

Antena 3

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close