Antena 3 CNN Externe Multe dintre victimele accidentului aviatic din Madrid ar putea rămâne neidentificate

Multe dintre victimele accidentului aviatic din Madrid ar putea rămâne neidentificate

Multe dintre victimele accidentului aviatic din Madrid ar putea rămâne neidentificate
25 Aug 2008   •   18:07

Un număr important dintre victimele accidentului aviatic de săptămâna trecută din Madrid ar putea rămâne neidentificate. În prezent, a fost gasită identitatea a numai 84 de persoane dintr-un total de 154 de oameni care şi-au pierdut viaţa în accident.

Cea mai eficientă metodă de identificare a cadavrelor este analiza ADN-ului. Însă, din cauza stării proaste în care se află mostrele de ţesut uman, este posibil ca identificarea unor cadavre să nu poată fi făcută nici în acest mod. Rezultatele testului ADN trebuie comparate cu cele ale rudelor foarte apropiate rămase în viaţă. În cazul în care acestă comparaţie nu poate fi făcută, identificarea persoanelor decedate este aproape imposibilă.

Potrivit BBC News, Ministrul de Interne spaniol, Alfredo Perez Rubalcaba, a declarat că nu se aştepta ca procesul de identificare să dureze atât de mult. Dar, a adăugat că autorităţile spaniole vor să se asigure că toate rămăşiţele umane vor fi identificate corespunzător.

Identificarea rămăşiţelor este un subiect extrem de delicat în Spania. În urmă cu cinci ani a avut loc un alt accident aviatic în care 62 de persoane si-au pierdut viaţa. Tot atunci, autorităţile spaniole au fost puse într-o situaţie jenantă deoarece unora dintre familiile celor decedaţi li s-au dat alte trupuri pentru a le îngropa.

Guvernul spaniol a promis că va demara o investigaţie amănunţită pentu a afla cauzele accidentului, care este cel mai grav din ultimii 25 de ani.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close