Antena 3 CNN Externe Myanmar. Autorităţile ignoră victimele ciclonului şi îşi continuă lupta politică

Myanmar. Autorităţile ignoră victimele ciclonului şi îşi continuă lupta politică

Myanmar. Autorităţile ignoră victimele ciclonului şi îşi continuă lupta politică
27 Mai 2008   •   15:14

Guvernul militar din Myanmar a trecut la represalii mpotriva opoziţiei. 15 disidenţi birmani au fost arestaţi marţi, în timp ce încercau să pătrundă în locuinţa liderului opoziţiei, arestat la domiciliu de 18 ani. Autorităţile au sporit măsurile de securitate în jurul locuinţei unde Suu Kyi, lidera opoziţiei birmane este deţinută.

Aproximativ 30 de membri ai partidului Liga Naţională pentru Democraţie (NLD) au pornit într-un marş către casa unde este ţinută prizonieră Aung San Suu Kyi, lidera partidului. Peste 100 de militari şi membri ai miliţiei care susţine junta birmaneză au patrulat însă în jurul reşedinţei acesteia, arestând 15 dintre demonstranţi, informează AFP.

Incidentul a avut loc în condiţiile în care NLD a dorit să marcheze câştigarea alegerilor din 1990, a căror valabilitate nu a fost recunoscută de junta militară. În urma alegerilor, junta a dispus arestarea la domiciliu a liderului Ligii.

La numai câteva zile de la ciclonul devastator, junta a convocat un referendum pentru a-şi consolida puterea politică, fapt pentru care a fost aspru criticată de NLD.

Între timp, Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că la trei săptămâni de la ciclonul care a devastat Myanmarul, nici măcar jumătate dintre cele 2 milioane şi jumătate de sinistraţi nu au primit ajutoare umanitare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close