Antena 3 CNN Externe Cum se fură din bani publici. Peste 1 miliard de dolari descoperiţi în contul premierului malaezian

Cum se fură din bani publici. Peste 1 miliard de dolari descoperiţi în contul premierului malaezian

Cum se fură din bani publici. Peste 1 miliard de dolari descoperiţi în contul premierului malaezian
01 Mar 2016   •   16:17

Noi amănunte ies la iveală în cazul lui Najib Razak, premierul malaezian acuzat de corupţie.

În conturile sale au fost găsite alte sute de milioane de dolari, pe lângă sumele colosale descoperite anterior.

Scandalul se leagă de managementul defectuos al unui cont al statului, aparţinând unei entităţi publice – un fond de dezvoltare, care a pierdut sume importante, în timp ce sumele din conturile personale ale premierului au crescut.

Între 2011 şi 2013, în respectivele conturi ar fi intrat peste 1 miliard de dolari, însă doar 681 de milioane au fost identificate în cadrul anchetei procurorilor.

Razak a fost găsit nevinovat în urma unei investigaţii conduse de procurorul general Mohamed Apandi Ali, care a descoperit că cele 681 de milioane de dolari au fost un „dar” din partea unei familii saudite şi că cea mai mare parte a sumei a fost returnată.

Razak s-a apărat iniţial spunând că banii provin în cea mai mare parte din donaţii şi că nu i-a luat pentru beneficii persoanele.

Wall Street Journal afirmă că în conturile premierului au intrat mult mai mulţi bani decât cele 681 de milioane care au făcut obiectul investigaţiei. Concluzia aparţine unor investigatori străini.

Se crede că banii provind din fondul de dezvoltare. Oficialii malaezieni nu au comentat acuzaţiile.

×
Subiecte în articol: Malaezia coruptie premier prim-ministru
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close