Antena 3 CNN Externe NATO acuză Rusia că a folosit în mod "disproporţionat" forţa militară în Georgia

NATO acuză Rusia că a folosit în mod "disproporţionat" forţa militară în Georgia

NATO acuză Rusia că a folosit în mod "disproporţionat" forţa militară în Georgia
15 Sep 2008   •   22:03

NATO sprijină reconstrucţia Georgiei şi susţine integrarea acestei ţări în Alianţă. Acestea sunt principalele subiecte ale reuniunii inaugurale a Comisiei NATO - Georgia de la Tbilisi. Secretarul general al NATO şi ambasadorii celor 26 de state membre se află pentru două zile în Georgia unde se vor întâlni cu preşedintele şi premierul acestei ţări.

În debutul întâlnirilor, secretarul general al Alianţei a cerut Rusiei să respecte planul european privind soluţionarea conflictului din Georgia şi a acuzat Moscova că a folosit în mod "disproporţionat" forţa militară. La rândul său, preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a făcut apel la "accelerarea integrării ţării sale" în Alianţa Nord-Atlantică.

În a doua zi a vizitei, delegaţia NATO se va deplasa în oraşul georgian Gori, din apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud. Oraşul a fost bombardat de Rusia, iar trupe ruseşti continuă să se afle în zonă. Potrivit acordului dintre Rusia şi Uniunea Europeană, armata trebuie să părăsească această localitate până în 10 octombrie.

Vizita la Tbilisi a delegaţiei Alianţei Nord-Atlantice vine în acelaşi timp cu cea a şeful diplomaţiei ruse în regiunile separatiste georgiene. Serghei Lavrov se află în Osetia de Sud şi Abhazia, a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova la 26 august.

Antena 3
 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close