Antena 3 CNN Externe NATO nu ia în calcul aderarea Ucrainei şi Georgiei

NATO nu ia în calcul aderarea Ucrainei şi Georgiei

NATO nu ia în calcul aderarea Ucrainei şi Georgiei
22 Feb 2008   •   19:20

Trimisul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, a declarat vineri că Alianţa nu ia în calcul aderarea Ucrainei şi Georgiei. Reprezentantul Rusiei a adăugat că Georgia nu întruneşte condiţiile pentru a fi membru NATO, în timp ce Ucraina este indecisă.

"Se pare că singura ţară pe care NATO o va primi ca membru al Planului de Acţiune pentru Aderare este Croaţia. Nu se ştie de Macedonia şi Albania, iar despre Ucraina şi Georgia nici nu se discută", a precizat Dmitri Rogozin, trimisul Rusiei la NATO.

Rogozin a spus că declaraţiile Ucrainei şi Georgiei referitoare la dorinţa de a obţine calitatea de membri ai Alianţei fac parte dintr-o campanie de PR, menită să dezechilibreze Rusia.

Încă de la începutul anului, Georgia şi Ucraina au cerut Alianţei Nord-Atlantice să se alăture Planului de Acţiune pentru Aderare, dar problema este intens dezbătută în interiorul statelor.

Autorităţile de la Moscova au îndemnat ţările fostei Uniuni Sovietice să nu facă acest pas, temându-se că securitatea Rusiei va fi afectată.

Rusia a fost descurajată de expansiunea neîntreruptă a NATO şi, săptămâna trecuta, la conferinţa de presă anuală de la Kremlin, preşedintele Vladimir Putin a dclarat că Rusia ar putea ataca Ucraina dacă aceasta va adera la NATO.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close