Antena 3 CNN Externe Natura a salutat memoria lui Kim Jong-Il şi o pasăre a venit să-şi prezinte omagiile, susţine agenţia de presă a regimului comunist

Natura a salutat memoria lui Kim Jong-Il şi o pasăre a venit să-şi prezinte omagiile, susţine agenţia de presă a regimului comunist

Natura a salutat memoria lui Kim Jong-Il şi o pasăre a venit să-şi prezinte omagiile, susţine agenţia de presă a regimului comunist
Sursa foto: Foto: listverse.com
22 Dec 2011   •   09:19
O furtună de zăpadă s-a declanşat pe un munte sacru, salutând astfel memoria liderului nord-coreean Kim Jong-Il, şi o păsare a venit să-şi prezinte omagiile. Asta susţine agenţia de presă a regimului comunist, citată de AFP.

În momentul în care Kim Jong-il a murit sâmbătă, gheaţa de pe lacul Chon, situat pe Muntele Paektu, s-a spart într-un zgomot asurzitor, în timp ce o furtună de zăpadă se declanşa, a afirmat agenţia KCNA.  Agenţia de presă a regimului comunist mai susţine că furtuna de zăpadă s-a oprit brusc marţi dimineaţă, lăsând soarele să lumineze vârful acoperit de zăpadă.

În acel moment, "semnătura lui Kim Jong-il a apărut pe munte, indicând “Muntele Paektu, munte sacru al revoluţiei", a povestit agenţia, precizând că fenomenul a durat până spre seară.

Agenţia a adăugat că o licărire a fost observată pe vârful muntelui luni, timp de jumătate de oră, după anunţul privind moartea liderului ţării.

"Cocorul părea întristat de moartea lui Kim Jong-Il"

Iar asta nu e tot. KCNA povesteşte o altă "minune a naturii" produsă marţi în apropierea unei statui a fondatorului ţării, Kim Il-sung, în oraşul Hamhung (nord-est).

"Un cocor japonez a zburat de trei ori în jurul statuii înainte de a se aşeza pe un copac. Cocorul a rămas nemişcat mult timp, cu capul plecat, înainte de a zbura spre Phenian", capitala ţării, potrivit agenţiei nord-coreene.

Văzând acest fenomen, mai mulţi oficiali locali au afirmat că "acel cocor părea întristat de moartea lui Kim Jong-il, fiul cerului".

Muntele Paektu, situat în partea de nord a Coreei de Nord, în apropiere de frontiera chineză, este considerat sacru de nord-coreeni deoarece fondatorul ţării, Kim Il-sung, tatăl lui Kim Jong-il, a înfiinţat acolo o tabără a gherilei antijaponeze în perioada colonizării Coreei de către Japonia.

Potrivit istoriografiei oficiale a regimului nord-coreean, Kim Jong-il s-a născut pe acest munte, în 1942. Potrivit istoricilor străini, fostul lider al Coreea de Nord s-a născut în realitate în Siberia, unde tatăl său a fugit din calea trupelor japoneze.

Fondatorul ţării şi fiul său fac obiectul unui cult al personalităţii care îi ridică aproape la nivel divin.

Nord coreenii, forţaţi să-l bocească pe Kim Jong-il de trei ori pe zi. Aşa îşi arată loialitatea
 

 

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close