Antena 3 CNN Externe Nord coreenii, forţaţi să-l bocească pe Kim Jong-il de trei ori pe zi. Aşa îşi arată loialitatea

Nord coreenii, forţaţi să-l bocească pe Kim Jong-il de trei ori pe zi. Aşa îşi arată loialitatea

Nord coreenii, forţaţi să-l bocească pe Kim Jong-il de trei ori pe zi. Aşa îşi arată loialitatea
Sursa foto: Foto: Antena3
de O.P.    |    22 Dec 2011   •   09:00

Nord-coreenii trebuie să-şi prezinte omagiile de trei ori pe zi faţă de liderul defunct Kim Jong-il, pentru a-şi arăta loialitatea faţă de dinastia comunistă, a afirmat joi un expert sud-coreean, citat de AFP.

După decesul în 1994 al tatălui lui Kim Jong-il, fondatorul Coreei de Nord Kim Il-sung, o singură plecăciune pe zi era suficientă pentru a-şi dovedi devotamentul, a explicat Kim Young-soo, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Sogang din Seul.

"Este ancorat în conştiinţa nord-coreenilor că trebuie să-şi exprime durerea cât mai intens cu putinţă atunci când moare liderul lor suprem, pentru a evita orice suspiciune privind loialitatea lor", a declarat acesta.

Specialist pe tema Coreei de Nord, Young-soo a intervievat numeroşi refugiaţi nord-coreeni despre regimul comunist de la Phenian.

"Nord-coreenii ştiu că cu cât îşi arată mai mult durerea cu atât este mai bine. Ceremoniile de doliu sunt într-o anumită manieră constrânse şi organizate", a subliniat el.

Conform profesorului, faptul că autorităţile au cerut populaţiei să se încline de trei ori pe zi pare să indice că loialitatea faţă de Kim Jong-il este mai slabă decât cea faţă de tatăl său.

După anunţul decesului lui Kim Jong-il făcut luni, televiziunea regimului comunist difuzează imagini cu nord-coreeni, civili şi militari, devastaţi de durere.

Agenţia de presă oficială KCNA a dat asigurări că cinci milioane de locuitori ai capitalei Phenian s-au înghesuit să-i aducă un omagiu în 24 de ore. Populaţia Coreei de Nord este de 24 de milioane de persoane.





×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il Kim Jong Un
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close