Antena 3 CNN Externe New York. Explozia din Times Square atribuită unui "terorist" pe bicicletă

New York. Explozia din Times Square atribuită unui "terorist" pe bicicletă

New York. Explozia din Times Square atribuită unui "terorist" pe bicicletă
07 Mar 2008   •   08:19

La Congresul Statelor Unite s-au primit joi scrisori cu fotografii ale centrului de recrutare vizat de atentatul din zorii zilei, însoţite de mesajul "Noi am făcut-o". Plicurile mai conţin manifeste împotriva războiului din Irak. Atentatul, care nu a făcut victime, nu a fost revendicat oficial de nici o grupare. Principalul suspect este un bărbat pe bicicletă, încă neidentificat, despre care se crede că a mai comis în ultimii ani alte două atacuri similare.

Atentatul de joi dimineaţă a vizat un centru de recrutare al armatei, binecunoscut în oraş. Explozia i-a speriat pe turiştii de la hotelurile vecine, dar nimeni nu a fost rănit iar pagubele nu sunt prea importante. Atacul este tratat totuşi ca o gravă provocare, deoarece s-a produs într-un loc simbolic pentru New York.

„Oricine ar fi laşul care a comis acest act respingător în oraşul nostru, el va fi găsit şi judecat cu toată asprimea legii. Nu vom tolera asemenea atacuri şi nu-i vom lăsa să ne distrugă libertatea de a trăi în pace şi siguranţă în cel mai măreţ oraş din lume”, a declarat primarul oraşului.Imaginile camerelor de supraveghere arată un bărbat pe bicicletă care se opreşte în zonă cu câteva minute înaintea exploziei.

Anchetatorii au demonstrat asemănarea cu două atacuri împotriva consulatelor Marii Britanii şi Mexicului, în 2005 şi în octombrie anul trecut. Bombele artizanale folosite erau de acelaşi tip şi se crede că agresorul circula, şi în acele cazuri, pe bicicletă.

Autorităţile au pus în alertă toate cele 1.600 de centre de recrutare din ţară. Comandantul apărării teritoriale americane avertiza ieri că reţeaua al-Qaeda ar putea plănui atentate majore în Statele Unite, înaintea alegerilor din noiembrie.

Antena 3



×
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close