Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy: Am comis greşeli, dar voi continua reformele

Nicolas Sarkozy: Am comis greşeli, dar voi continua reformele

Nicolas Sarkozy: Am comis greşeli, dar voi continua reformele
24 Apr 2008   •   23:23

Francezii sunt dezorientaţi după primul an de mandat al lui Nicolas Sarkozy, motiv pentru care preşedintele a recunoscut că are ?o parte din responsabilitate?. El le-a cerut totuşi francezilor să îl judece abia la finalul mandatului său de cinci ani, dând asigurări că a fost ales pentru a duce la bun sfârşit schimbările de care are nevoie ţara.

Preşedintele francez a recunoscut joi seara, într-un interviu televizat, că a comis ?fără îndoială greşeli? în primul său an de mandat, dar a adăugat că reformele rămân necesare pentru a transforma Franţa. ?Este un context internaţional dificil, un motiv în plus pentru a accelera reformele?, a adăugat Sarkozy.

În opinia sa, reformele sunt cu atât mai urgente cu cât ?globalizarea a transformat lumea într-un sat?. ?Am fost ales pentru a reabilita munca, pentru a le da sentimentul compatrioţilor noştri, în special cei mai fragili, că sunt protejaţi, şi pentru a reda mândria de a fi francezi. Pentru asta este posibilă o strategie: implementarea schimbărilor pe care nu le-am făcut, în timp ce alţii le-au făcut?, a spus el.

?De 20-25 de ani, Franţa era adormită. Lumea se schimbă, lumea s-a schimbat şi Franţa, oricare ar fi eforturile meritorii ale Guvernelor de stânga şi de dreapta, nu s-a adaptat la acelaşi ritm ca alţii?, a adăugat preşedintele.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close