Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy: "S-a pierdut prea mult timp" după atentatul de la Charlie Hebdo

Nicolas Sarkozy: "S-a pierdut prea mult timp" după atentatul de la Charlie Hebdo

Nicolas Sarkozy: "S-a pierdut prea mult timp" după atentatul de la Charlie Hebdo
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    18 Noi 2015   •   11:22

Fostul șef al statului francez, Nicolas Sarkozy, a declarat într-un interviu publicat miercuri de Le Monde, că "s-a pierdut prea mult timp" de la atentatele din ianuarie din redacția Charlie Hebdo.

"De ce atât de târziu? De ce acest lucru nu a fost făcut înainte? Atentatele împotriva Charlie Hebdo au avut loc în urmă cu aproape un an. Tot ceea ce opoziția a cerut la acea vreme nu a fost auzit", a spus Sarkozy.

Fostul președinte al Franței constată existența unor "breșe" în dispozitivele de securitate ale Franței, probleme care nu au fost rezolvate. "Dacă în condițiile unui număr atât de mare de morți și de răniți se consideră că nu există breșe, la ce nivel al numărului de victime ar trebui să se ajungă pentru a folosi acest cuvânt? Oare au fost trase toate concluziile după atentatele din luna ianuarie (asupra redacției Charlie Hebdo)? Răspunsul este nu. Prea mult timp a fost pierdut", și-a exprimat regretul Sarkozy.

Potrivit fostului președinte al Franței, sunt necesare eforturi suplimentare, cum ar fi instituirea de pedepse penale pentru consultarea de site-uri jihadiste sau punerea în aplicare a unui fișier european de date ale pasagerilor de pe liniile aeriene.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close