Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni cheltuiesc zilnic peste 750 de euro pe flori

Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni cheltuiesc zilnic peste 750 de euro pe flori

Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni cheltuiesc zilnic peste 750 de euro pe flori
21 Iul 2009   •   23:17

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi soţia lui, Carla Bruni, au cheltuit mai mult de 750 de euro zilnic pe flori. Extraordinara sumă a fost dezvăluită cu ocazia unui audit public, care vine în timpul celei mai grave recesiuni din ultimele decenii.

Cuplul a folosit banii contribuabililor şi pentru a plăti amenzi în valoare totală de 3.500 de euro pentru neplata la timp a facturilor pentru electricitate. Ceea ce uluieşte şi deranjează este însă suma anuală pe care o plătesc florarilor pentru a aproviziona palatul prezidenţial cu plante.

La 280.000 de euro pe an, suma este mai mare decât cea pe care o cheltuia Elton John în 1997, care oferea 560 de euro pe zi, pe flori. Cifra a fost făcută publică după ce statul a realizat primul audit al unui lider francez de la Louis al XVI-lea.

Soţia lui Sarkozy este o mare iubitoare a florilor, fiind des fotografiată aranjând vaze imense pline cu flori în interiorul casei. Un purtător de cuvânt al familiei prezidenţiale a declarat că au fost reduse cheltuielile pentru flori şi că sumele cheltuite în 2008 au fost publicate ca o măsură a ?guvernării transparente?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Carla Bruni Nicolas Sarkozy
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close