Antena 3 CNN Externe Nikolas Sarkozy cere UE micşorarea TVA-ului pentru petrol

Nikolas Sarkozy cere UE micşorarea TVA-ului pentru petrol

Nikolas Sarkozy cere UE micşorarea TVA-ului pentru petrol
28 Mai 2008   •   13:40

Preşedintele francez, Nikolas Sarkozy a sugerat Uniunii Europene să ia în considerare micşorarea taxei pe valoarea adăugată, pentru combustibili, pentru a ajuta ţările europene, aflate în criză din cauza preţurilor tot mai mari ale petrolului, relatează BBC. Sarkozy a lansat avertizări în privinţa faptului că preţul pentru barilul de petrol nu va scădea şi a îndemnat statele membre ale UE să ia în considerare ideea sa.

Pescarii din Franţa au blocat porturile şi depozitele de combustibili, în semn de protest faţă de preţul tot mai mare pentru motorină. Preşedintele francez a declarat că ţara sa nu este singura care suferă de pe urma costurilor ridicate ale petrolului.

Astfel, în porturile Rosas şi Port de la Selva, din nord-estul Barcelonei, în Spania, aproximativ 350 de pescari au intrat, de asemenea, în grevă, tot din cauza preţurilor prea mari pentru combustibili.

"În cazul în care suma plătită pentru un baril continuă să crească, trebuie oare să menţinem o rată a TVA-ului direct proporţională cu acest preţ?", a declarat Sarkozy într-un interviu susţinut la un post de radio francez.

"Bineînţeles, nu pot decide acest lucru de unul singur. Dar mizez pe faptul că Franţa nu este singura ţară care se confruntă cu creşterea preţului la petrol", a mai spus Sarkozy în cadrul interviului.

TVA-ul plătit de francezi pentru un litru de combustibil este de aproape 20 de procente. Un baril de petrol a ajuns, în prezent, la 130 de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close