Antena 3 CNN Externe Un nou atentat terorist în Franța. Cel puțin 84 de persoane au fost ucise și 150 rănite VIDEO

Un nou atentat terorist în Franța. Cel puțin 84 de persoane au fost ucise și 150 rănite VIDEO

Un nou atentat terorist în Franța. Cel puțin 84 de persoane au fost ucise și 150 rănite VIDEO
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Iul 2016   •   01:55

UPDATE: Autorul masacrului de la Nisa, identificat

Şoferul camionului care a intrat în mulţimea de oameni joi seară pe Promenade des Anglais din Nisa (sud-estul Franţei), ucigând cel puţin 84 de persoane înainte de a fi neutralizat de poliţie, a fost 'identificat oficial', au anunţat vineri surse poliţieneşti franceze

Acest bărbat este titularul documentelor de identitate emise pe numele unui franco-tunisian de 31 de ani, domiciliat la Nisa, care au fost găsite în camion de către anchetatori. 

Le-a spus polițiștilor că ”livrează înghețată” și a fost lăsat în pace

 

UPDATE: Le Figaro anunță că bilanțul morților a ajuns la 84. De asemenea, 15 persoane sunt în stare foarte gravă.

UPDATE:  Noul bilanţ al atentatului care a fost comis joi seară la Nisa, sud-estul Franţei, anunţă cel puţin 80 de morţi, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris, citată de Le Figaro.

UPDATE: Surse din Poliție, citate de publicația Le Figaro, au declarat că bilanțul provizoriu a ajuns la 73 de morți și minim 150 de răniți. Ancheta a fost preluată de direcția anti-terorism a Franței.

ISIS a marcat, pe internet, acest moment, cu multe poze și mesaje prin care laudă tragedia de la Nisa. Conform unor surse, ISIS a și revendicat atacul, dar nu există confirmări oficiale în acest sens, la momentul scrierii articolului.

----------------------------

Știrea inițială:

Un camion a intrat în plin într-o mulțime adunată la Nisa de ziua Națională a Franței. Cel puțin 60 de persoane au murit în urma acestui atac și minim 100 de persoane au fost rănite.

VEZI MOMENTUL TRAGEDIEI DE LA NISA

Autoritățile vorbesc despre un atentat și au cerut locuitorilor acestui oraș de la Marea Mediterană să rămână la domiciliu.

Conform unui corespondent CNN, a existat și un schimb de focuri între forțele de ordine și oameni din camion, în urma căruia șoferul camionului a fost ucis. În camion au fost găsite, ulterior, arme, muniție și grenade.

Martorii vorbesc despre panică totală în oraș și descriu scene pline de sânge și victime.

VEZI MĂRTURIILE ÎNFIORĂTOARE ALE OAMENLOR DE LA NISA

Oamenii legii au stabilit în jurul orei 23.20 un perimetru de securitate în Place Massena.

 

 

VEZI Primele imagini de la atentatul din Nisa, în care au murit cel puțin 60 de oameni

Președintele Franței, Francois Hollande, s-a întors de la Avignon pentru a conduce celula de criză deja organizată de autorități

Doar în urmă cu câteva ore, președintele Francois Hollande anunța că starea de urgenţă, declarată anul trecut în Franţa, după atacurile din 13 noiembrie 2015 din Paris, nu se va extinde după data de 26 iulie.

Preşedintele Franţei a declarat într-un interviu, acordat de Ziua naţională a Franţei, că prelungirea pe termen nelimitat a stării de urgenţă nu are sens, asta ar însemna că statul de drept al legii nu s-ar mai putea aplica.

VEZI Franţa a îmbrăcat hainele de doliu în zi de sărbătoare. Povestea atentatului din Nisa

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close