Antena 3 CNN Externe Noi controverse în jurul lui Sarkozy, după ce poliţia ar fi brutalizat imigranţii (VIDEO)

Noi controverse în jurul lui Sarkozy, după ce poliţia ar fi brutalizat imigranţii (VIDEO)

Noi controverse în jurul lui Sarkozy, după ce poliţia ar fi brutalizat imigranţii (VIDEO)
03 Aug 2010   •   10:36

Un clip video în care se poate vedea cum poliţiştii francezi târăsc o femeie imigrantă şi pe copilul ei din mijlocul unui grup de protestanţi a alimentat acuzaţiile cum că preşedintele Nicolas Sarkozy a început să apeleze la un regim autoritar.

Deşi poliţia susţine că imaginile sunt înşelătoare, filmul aparentei arestări brutale din nordul Parisului de luna trecută coincide cu o campanie agresivă a lui Sarkozy împotriva criminalităţii şi imigranţilor, prin care doreşte să îşi refacă imaginea de politician.

În materialul postat pe mai multe site-uri video, o femeie însărcinată, de origine africană, ţipă în timp ce este târâtă de poliţie. O altă femeie, cu un copil legat de ea, este trasă pe jos de ofiţerii de poliţie. Filmul a fost înregistrat pe 21 iulie în La Courneuve, când poliţia a spart o demonstraţie de 150 de oameni, majoritatea femei africane, care protestau faţă de evacuarea din adăposturile ilegale dintr-un bloc.

Deşi incidentul a trecut fără prea multe reacţii la vremea respectivă, grupurile care apără drepturile oamenilor fără adăpost şi ale imigranţilor au folosit clipul video pentru a atrage atenţia asupra "agresivităţii unor poliţişti". Acuzaţiile vin într-un moment în care preşedintele Franţei este criticat că a lansat mai multe măsuri dure pentru a muta atenţia de la scandalurile politice care îi afectează imaginea şi de la sondajele ce reflectă o scădere a popularităţii sale.

Arestările au precedat campania "să fim duri" a lui Sarkozy, însă ele au avut loc chiar în zona "La Cité des 4,000", unde preşedintele a ameninţat mai demult că va folosi un furtun industrial pentru a curăţa găştile de drogaţi.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că scurtul clip video a fost editat înşelător. "Femeia cu copil s-a aruncat singură la pământ şi poliţiştii au încercat doar să o ridice şi să o evacueze paşnic, precum au procedat şi cu ceilalţi manifestanţi".



Antena3.ro






×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close