Antena 3 CNN Externe Nokia îşi cere scuze de la germani, dar nu renunţă la fabrica din România

Nokia îşi cere scuze de la germani, dar nu renunţă la fabrica din România

Nokia îşi cere scuze de la germani, dar nu renunţă la fabrica din România
25 Ian 2008   •   07:57

Preşedintele grupului Nokia le-a cerut scuze miilor de germani afectaţi direct sau indirect de închiderea fabricii de la Bochum şi mutarea ei în România. Oficialul a făcut afirmaţiile într-o conferinţă de presă prilejuită de anunţarea rezultatelor companiei în anul 2007. Oficialul Nokia a presizat însă că decizia companiei a rămas neschimbată. Va contrui în România cea mai mare fabrică a sa.

Preşedintele executiv al Nokia a încercat să le vorbească jurnaliştilor de la Helsinki despre profitul companiei sale în 2007. Discuţia s-a concentrat însă curând pe disputa cu privire la mutarea fabricii din Germania în România.

Oficialul finlandez a declarat că îi pare rau că decizia a declanşat un asemenea şoc. ?Evident că am primit foarte multe mesaje marţea trecută când am făcut anunţul, dar ele nu au ajuns la public. Cred că şocul a fost atât de mare încât a fost imposibil să comunicăm, aşa că motivele noastre nu au reuşit să ajungă la public?, a apreciat preşedintele executiv al Nokia, Pekka Kallasvuo.
Preşedintele şi-a cerut scuze pentru impactul provocat de decizia companiei, dar a adăugat că sunt puţine şanse ca ea să se schimbe. ?Să nu credeţi că am luat această decizie cu inima uşoară, pentru că nici nu am vrut să o luăm. Ar fi fost mult mai uşoară dacă am fi avut şi motive întemeiate să continuăm cu fabrica din Germania?, a explicat preşedintele Nokia.

Preşedintele companiei a precizat că motivul pentru care Nokia a hotărât mutarea fabricii de la Bochum este legat de costuri.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close