Antena 3 CNN Externe Norbert Walter: România şi Bulgaria nu sunt exemple de urmat pentru celelalte candidate la aderare

Norbert Walter: România şi Bulgaria nu sunt exemple de urmat pentru celelalte candidate la aderare

Norbert Walter: România şi Bulgaria nu sunt exemple de urmat pentru celelalte candidate la aderare
25 Apr 2008   •   14:48

România şi Bulgaria nu sunt modele de urmat din toate punctele de vedere pentru ţările candidate la aderarea la UE. Din anumite puncte de vedere, sunt chiar cazuri ce nu ar trebui repetate. Norbert Walter, senior economist la Deutsche Bank analizează situaţia ţării noastre şi a Bulgariei, într-un interviu acordat ediţiei online a publicaţiei Deutsche Welle. În opinia sa, România şi Bulgaria nu se pot compara cu Serbia sau Croaţia în ceea ce priveşte infrastructura sau educaţia.

Walter crede că UE ar trebui să afirme într-un mod hotărât că nu va mai tolera corupţia, operând schimbări în acest sens în legislaţia europeană, pentru a evita neglijenţele care au fost permise în cazul României şi Bulgariei.

Întrebat ce avantaje ar putea aduce integrarea ţărilor vest-balcanice pentru UE, Walter a explicat că ele reprezintă din punct de vedere strategic o punte între România, Grecia şi Bulgaria şi celelalte state membre ale uniunii. De asemenea, el a afirmat că în aceste ţări spiritul antrprenorial este extrem de dezvoltat şi că aceastea au demonstrat că pot gândi strategic.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close