Antena 3 CNN Externe Nou mesaj Al-Qaeda. Bin Laden ameninţă Europa, la 5 ani de la invazia trupelor SUA în Irak

Nou mesaj Al-Qaeda. Bin Laden ameninţă Europa, la 5 ani de la invazia trupelor SUA în Irak

Nou mesaj Al-Qaeda. Bin Laden ameninţă Europa, la 5 ani de la invazia trupelor SUA în Irak
19 Mar 2008   •   22:55

Liderul grupării teroriste al-Qaeda, Osama Bin Laden, ameninţă Uniunea Europeană. Acesta a transmis un nou avertisment, chiar în ziua în care se împlinesc cinci ani de la invazia trupelor americane în Irak. Mesajul, intitulat ?Fie ca mamele noastre să nu mai aibă parte de noi, dacă vom da greş faţă de Profet" a fost transmis, miercuri seara, prin intermediul Internetului şi anunţă că europenii ?vor da socoteală? pentru publicarea caricaturilor profetului Mohamed în presa din Danemarca.

Ameninţarea este însoţită de de imaginea lui Bin Laden cu o armă automată Kalaşnikov. Teroristul spune că desenele satirice cu profetul Mohamed sunt parte a unei ?cruciade? în care este implicat Papa Benedict al XVI-lea.

"Este o insultă şi o crimă mai mare decât uciderea femeilor şi copiilor musulmani de către soldaţii occidentali, iar pedeapsa va fi şi ea mai aspră", afirmă Bin Laden.

Caricaturile lui Mahomed au apărut în septembrie 2005, într-un ziar din Danemarca. La acel moment, desenele au dezlănţuit proteste violente în lumea musulmană, soldate cu cel puţin 50 de victime.

În luna februarie, din solidaritate cu autorul, caricaturile au fost republicate şi protestele s-au reluat.



Experţii spun că şeicul terorist îl acuză şi pe vechiul său adversar, regele Abdullah al Arabiei Saudite, că nu şi-a folosit influenţa în Europa pentru a opri publicarea caricaturilor. Analiştii consideră că mesajul acesta poate fi premiza unui atentat major într-una dintre ţările Uniunii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close