Antena 3 CNN Externe Nouă înregistrare cu Radovan Karadzic: Medicul Dabic petrecea în faţa oamenilor politici (VIDEO)

Nouă înregistrare cu Radovan Karadzic: Medicul Dabic petrecea în faţa oamenilor politici (VIDEO)

Nouă înregistrare cu Radovan Karadzic: Medicul Dabic petrecea în faţa oamenilor politici (VIDEO)
29 Iul 2008   •   09:13

Televiziunea naţională sârbă a difuzat, luni seară, o înregistrare video, filmată acum o lună, în care falsul doctor Dabic, alias Radovan Karadzic, poate fi văzut la o petrecere a clinicii din Belgrad. Fostul lider sârb bosniac se distra fără probleme sub o identitate falsă, în compania a numeroşi medici, jurnalişti şi oameni politici.

Materialul video a fost realizat în apropiere de Belgrad, în timpul unei petreceri la care a participat falsul medic. Radovan Karadzic apare în compania unei femei, numite Snezana.



Falsul medic îşi prezintă însoţitoarea gazdei petrecerii, proprietarul unei clinici de fertilizare. Este pentru prima dată când vocea fostului lider al sârbilor bosniaci poate fi auzită într-o înregistrare în care apare sub identitatea falsului doctor. Vocea şi accentul său par, totuşi, uşor diferite faţă de momentul în care a dispărut.

Radovan Karadzic, în vârstă de 63 de ani, este considerat drept unul dintre principalii artizani ai "genocidului etnic" din Bosnia-Herţegovina în timpul războiului din 1992-1995.

Karadzici a fost capturat în urmă cu o săptămână, la Belgrad. Acum este în penitenciar şi aşteaptă să fie extrădat către Tribunalul Penal Internaţional de la Haga. Avocatul său spune că recursul la decizia de extrădare nu a fost analizat deocamdată de justiţia sârbă, astfel încât predarea clientului său va mai dura câteva zile.

Antena3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close