Antena 3 CNN Externe Noua Zeelandă. O pasageră a înjunghiat piloţii şi a ameninţat că va detona o bombă

Noua Zeelandă. O pasageră a înjunghiat piloţii şi a ameninţat că va detona o bombă

Noua Zeelandă. O pasageră a înjunghiat piloţii şi a ameninţat că va detona o bombă
08 Feb 2008   •   07:33

Incident dramatic la bordul unui mic avion de linie, din Noua Zeelandă. O pasageră i-a înjunghiat pe cei doi piloţi şi a ameninţat că va detona o bombă. Din fericire, piloţii nu au fost grav răniţi şi au reuşit să aterizeze, iar agresoarea a fost arestată. Motivele acţiunii sale sunt încă neclare. Incidentul s-a produs la bordul unui bimotor cu 19 locuri, într-un zbor dintre două oraşe de pe insula de sud a Noii Zeelande. Pe aceste aparate, postul de pilotaj este separat doar printr-o cortină de locurile pasagerilor.

La 20 de minute după decolare, piloţii s-au trezit pe neaşteptate atacaţi. O pasageră de 33 de ani, originară din Somalia, i-a atacat pe piloţi în timpul zborului.

Unul dintre piloţi a suferit tăieturi destul de grave la mână, iar al doilea, o rană la picior. Agresoarea a strigat, de asemenea, că va detona două bombe aflate la bord.

Un pasager a povestit că scena "părea desprinsă dintr-un film cu Bruce Willis". Piloţii nu şi-au pierdut calmul şi au adus aparatul la destinaţie.

Femeia, care avea şi ea câteva tăieturi, a fost arestată, iar geniştii au controlat avionul, dar n-au găsit nici o bombă.

Aeroportul a rămas trei ore închis, spre disperarea călătorilor care nu înţelegeau ce se întâmplă.

Nu se ştie încă dacă agresoarea va fi pusă sub acuzare.

Antena 3

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close