Antena 3 CNN Externe Noul avion de vânătoare al SUA şchiopătează! F-35 are defecţiuni tehnice majore. Citeşte RAPORTUL PENTAGONULUI

Noul avion de vânătoare al SUA şchiopătează! F-35 are defecţiuni tehnice majore. Citeşte RAPORTUL PENTAGONULUI

Noul avion de vânătoare al SUA şchiopătează! F-35 are defecţiuni tehnice majore. Citeşte RAPORTUL PENTAGONULUI
Sursa foto: Foto: www.unbunker.com
15 Dec 2011   •   13:29
Constructorii noului avion de vânătoare al SUA F-35 se confruntă cu probleme tehnice, după ce programul a înregistrat deja întârzieri repetate, se arată într-un raport intern al Pentagonului.

Raportul apărut recent pe internet indică cinci probleme tehnice "ale căror consecinţe majore au fost identificate" dar nu au fost remediate până în prezent.

CITEŞTE RAPORTUL INTERN AL PENTAGONULUI



Printre problemele tehnice se numără o defecţiune la ecranul integrat în căştile piloţilor, o problemă la sistemul de evacuare al carburantului, la sistemul electric şi la crosa de apuntare a avionului. Aeronava prezintă, de asemenea, probleme de ergonomie provocând vibraţii, şocuri şi extenuarea piloţilor.

Toate aceste deficienţe tehnice întreţin "o lipsă de încredere în stabilitatea avionului", se mai arată în raport.

Programul de armament al Pentagonului este estimat la aproximativ 385 miliarde de dolari, cu un cost pe aparat de 103 milioane de dolari.

Potrivit unui purtător de cuvânt al programului, oficialii iau în considerare reducerea ritmului producţiei pentru a permite rezolvarea acestor noi avarii.

 

×
Subiecte în articol: avion de vanatoare Pentagon SUA
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close