Antena 3 CNN Externe O balerină, un agent imobiliar şi fiica unui milionar, printre huliganii din Marea Britanie

O balerină, un agent imobiliar şi fiica unui milionar, printre huliganii din Marea Britanie

O balerină, un agent imobiliar şi fiica unui milionar, printre huliganii din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: mandalar.net
12 Aug 2011   •   22:21

O fată de milionar, un agent imobiliar şi o balerină se află printre cei reţinuţi de poliţie după revoltele de la Londra. Marea Britanie pare hotărâtă să-i pedepsească pe toţi cei care au instaurat anarhia pe străzile metropolei. Premierul se gândeşte chiar să restricţioneze accesul la reţelele de socializare, care i-ar fi ajutat pe huligani să incite la violenţă.

Cinci morţi şi peste 1.500 de oameni arestaţi, chiar şi copii în vârstă de numai 11 ani. Aşa arată bilanţul violenţelor care au cuprins Marea Britanie în ultima săptămână. Mărturiile unora dintre vandali sunt uluitoare.

Printre vandali, o găsim şi pe Laura Johnson, fiica de 19 ani a unui milionar. A fost reţinută pentru că a furat electronice în valoare de 5.000 de euro. Cu cătuşe la mâini au ajuns şi un agent imobiliar în vârstă de 22 de ani şi o fată de 17 ani care studiază baletul. Anarhiştii sunt căutaţi peste tot. Poliţia din Birmingham difuzează fotografii ale participanţilor la revolte pe un ecran uriaş. Iar legislaţia ar putea fi schimbată.

Autorităţile britanice au publicat deja un set de recomandări pentru cazul izbucnirii de revolte. Oamenii sunt sfătuiţi să nu rămână pe străzi, să apeleze numerele de urgenţă dacă se simt ameninţaţi şi să îşi localizeze copiii.

 


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close