Antena 3 CNN Externe O bandă de criminali în serie din SUA lasă la locul faptei un ?smiley face?

O bandă de criminali în serie din SUA lasă la locul faptei un ?smiley face?

O bandă de criminali în serie din SUA lasă la locul faptei un ?smiley face?
29 Apr 2008   •   15:14

Un grup de foşti detectivi criminalişti din New-York au declarat luni că analizează circumstanţele morţii a peste 40 de persoane, despre care se presupune că au murit înecate. Detectivii afirmă însă că au motive să creadă că în spatele acestor ?accidente? se află de fapt o bandă de criminali în serie, care lasă în urma lor un desen reprezentând o faţă zâmbitoare.

Ei cred că victimele, printre care se numără şi doi studenţi de la universităţile din Minnesota şi Fordham, nu s-au înecat accidental ci au fost ucise de aşa numita ?Smiley Face Gang?, relatează KSTP News.

Simbolul reprezentând faţa zâmbitoare a fost pictat în mai multe dintre locaţiile unde s-au petrecut presupusele accidente, în state precum Ohio, Pennsylvania, Indiana, Wisconsin şi Iowa. ?Sunt mulţumiţi de ceea ce fac şi de faptul că sunt în afara legii.? a declarat Kevin Gannon, detectiv pensionat din NYPD.

Totul a început în urmă cu 11 ani când Gannon a făcut o promisiune părinţilor unei victime, Patrick McNeill. Acesta fusese văzut în viaţă ultima oară într-un bar, în 1997. Trupul său a fost găsit 50 de zile mai târziu, într-un râu.

Au urmat multe alte cazuri similare, în care tinerii dispăreau pentru a fi găsiti la puţin timp după, înecaţi, aparent datorită unui accident.

Gannon şi partenerul său, Duarte au început să investigheze aceste cazuri. Ei au făcut ceva ce alţi anchetatori nu făceau: au încercat să privească situaţia în ansamblu, vizitând fiecare locaţie a ?accidentelor?. În timp ce majoritatea anchetatorilor se axau pe locul unde corpul era descoperit, cei doi încercau să identifice locul unde cadavrul ajunsese în râu. În foarte multe dintre aceste locuri, ei au găsit simbolul feţei zâmbitoare şi alte indicii care la început păreau să nu aibă sens, însă cu timpul au început să se lege.

Astfel, în Michigan, cei doi au găsit un grafitti ciudat: cuvântul ?Sinsiniwa?. Iniţial nu au reuşi să îşi dea seama ce înseamnă, însă când au mers în Iowa să investigheze un alt caz au aflat că Sinsiniwa era numele străzii pe care a fost descoperit cadravrul.

Ultimul caz, cel al lui Chris Jenkins, din Mississippi pare că era piesa care lipsea din puzzle. Cei doi detectivi au pus cap la cap informaţiile adunate timp de 11 ani. Portetul victimelor este acelaşi: un tânăr la colegiu, atletic şi popular. Scenariul de asemenea: tânărul dispare, şi este găsit după o vreme inecat. De cele mai multe ori cauza pare a fi un accident provocat de alcool.

Cei doi detectivi au hotărât să facă publică ancheta lor şi să pună aceste informaţii la dispoziţia poliţiei, pentru a preveni alte crime de acest gen şi a încerca să oprească această bandă de criminali.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close