Antena 3 CNN Externe O caricatură a lui Obama în chip de terorist, criticată dur de opinia publică americană

O caricatură a lui Obama în chip de terorist, criticată dur de opinia publică americană

O caricatură a lui Obama în chip de terorist, criticată dur de opinia publică americană
15 Iul 2008   •   12:45

Stafful de campanie al lui Barack Obama a criticat foarte dur ultimul număr al revistei The New Yorker, pe a cărui copertă apar viitorul candidat democrat la preşedenţia SUA şi soţia sa, în chip de terorişti musulmani. Coperta revistei, apărută duminică, îl arată pe Obama în Biroul Oval, îmbrăcat în portul musulman tradiţional, cu turban pe cap. Soţia sa, Michelle, este reprezentată cu un look afro, în haine de camuflaj şi cu o armă atârnându-i în spate. O fotografie a lui Osama bin Laden tronează pe perete, iar drapelul SUA arde în şemineu.

Potrivit unui oficial din stafful lui Obama, citat de CNN, reprezentanţii revistei The New Yorker au declarat despre caricatură că este doar o satiră la adresa criticilor aduse de reprezentanţii orientării de dreapta lui Obama, însă el consideră că mulţi americani nu vor sesiza ironia, luând caricatura drept ceea ce este: „un lucru de prost gust şi ofensator”.

Editorul prestigioasei reviste, David Remnick, consideră însă ca americanii vor vedea în caricatură ceea ce au intenţionat autorii. „Ideea este să atacăm minciunile şi clişeele care au fost vehiculate despre familia Obama şi trecutul lor. Am auzit tot felul de nonsensuri despre lipsa lor de patriotism sau chiar încurajarea terorismului.” a declarat acesta. Departe de a le face o favoare, stafful senatorului consideră însă, că revista le va aduce un prejudiciu de imagine.

Chiar şi contracandidatul lui Obama, senatorul John McCain, a declarat că ilustraţia i se pare „total neinspirată”.

Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când vine căldura și scăpăm de ploi
x close