Antena 3 CNN Externe O doctoriţă din Râmnicu-Vâlcea a inventat pâinea care nu îngraşă

O doctoriţă din Râmnicu-Vâlcea a inventat pâinea care nu îngraşă

O doctoriţă din Râmnicu-Vâlcea a inventat pâinea care nu îngraşă
28 Oct 2008   •   08:44

O doctoriţă din Râmnicu-Vâlcea a brevetat la OSIM o întreagă gamă de produse de panificaţie care pot fi mâncate şi de persoanele cu probleme de greutate. Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, Gabriela Man a ?inventat? un tip de făină care nu îngraşă. Produsele derivate din aceasta se vor găsi în magazine de Sărbători.
În urma unor repetate cure de slăbire, doctoriţa a descoperit ?făina minune? combinând făină integrală, tărâţe şi alte făinuri naturale, şi făcând experimente acasă timp de două luni. După aceea, femeia şi-a deschis propria afacere. Ea va încheia contracte cu mai multe firme de panificaţie, care vor folosi această făină la prepararea pâinii, a cozonacului sau a prăjiturilor. Preţul unei astfel de pâini va fi în jurul sumei de 5 lei. ?Este mult mai săţioasă, te saturi cu două felii la o masă, astfel că o pâine de 600 de grame ajunge pentru trei-patru zile? spune doctoriţa.
Pâinea care nu îngraşă va putea fi mâncată în combinaţie cu orice alt aliment. Până acum reţetele de slăbit pe bază de indici glicemici excludeau asocierea pâinii albe cu alimentele grase.
?Teoria caloriilor face carieră de peste 50 de ani şi conform acestei teorii ne îngrăşăm pentru că mâncăm mult. Oamenii se îngraşă că mănâncă prost, nu mult? spune Gabriela Man.
Antena3.ro

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close