Antena 3 CNN Externe O imagine cu o fetiţă afgană - desemnată fotografia anului de UNICEF (GALERIE FOTO)

O imagine cu o fetiţă afgană - desemnată fotografia anului de UNICEF (GALERIE FOTO)

O imagine cu o fetiţă afgană - desemnată fotografia anului de UNICEF <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
18 Dec 2007   •   21:01
UNICEF a premiat cele mai impresionante fotografii cu copii realizate anul acesta. Premiul cel mare i-a revenit unei imagini cu o fetiţă afgană, în vârstă de 11 ani.Instantaneul surprins de Stephanie Sinclair prezintă o fetiţă de doar 11 ani alături de soţul său, în vârstă de 40 de ani. UNICEF estimează că peste jumătate dintre femeile afgane sunt obligate să se căsătorească înainte de a împlini 18 ani.

Argintul concursului a fost câştigat de o fotografie realizată în Bangladesh, o ţară în care aproape 5 milioane de copii cu vârste între 5 şi 14 ani sunt obligaţi să muncească.

Bronzul i-a revenit unui instantaneu din Filipine, unde o fetiţă de nouă ani îşi sărbătoreşte ziua pe un fotoliu aruncat la groapa de gunoi. Menţiune pentru o fotografie realizată într-un spital din Statele Unite, care surprinde o văduvă alături de unul dintre cei şase copii ai săi, suferind de cancer în fază terminală.

Juriul UNICEF a remarcat şi un cadru realizat într-o aşa-zisă instituţie medicală din Republica Democrată Congo. O problemă de cu totul altă natură a fost surprinsă de un fotograf german: copiii dependenţi de televizor.

"Viaţa în Gaza" este intitulat instantaneul surprins în urma unui atac israelian în teritoriile palestiniene. Din atenţia obiectivelor nu lipseşte nici Cecenia, ţară unde jucăriile se pierd printre ruinele războiului.

Cum ajung copiii campioni în China, o imagine dintr-o sală de gimnastică din Shanghai. Lista menţiunilor se încheie cu un instantaneu de la un antrenament de sumo din Japonia. Micii luptători sunt obligaţi să câştige zece lupte înainte de a putea pleca acasă.

VEZI FOTOGRAFIILE PREMIATE DE UNICEF

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close