Antena 3 CNN Externe O nouă gafă a lui Donald Trump

O nouă gafă a lui Donald Trump

O nouă gafă a lui Donald Trump
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2017   •   17:50

Preşedintele Donald Trump l-a criticat marţi pe fostul preşedinte Barack Obama pentru o măsură luată de administraţia George W. Bush, transmite DPA, făcând trimitere la un mesaj postat pe Twitter de actualul lider de la Casa Albă. 

"122 de prizonieri periculoşi, eliberaţi de la Guantanamo de administraţia Obama, au revenit pe câmpul de luptă. Încă o decizie extrem de proastă!" a scris Donald Trump pe contul personal de Twitter. 

În realitate, transmite DPA, 113 dintre cei 122 de foşti deţinuţi de la Guantanamo despre care serviciile americane de informaţii au transmis că au revenit pe câmpul de luptă au fost eliberaţi nu de Obama, ci de predecesorul său, George W. Bush. 

Dintre cei a căror recidivă a fost confirmată, doar 9 au fost eliberaţi în urma unei decizii a lui Barack Obama. 

George W. Bush a iniţiat în 2002 programul în cadrul căruia persoanele suspectate că ar face parte din Al-Qaida, precum şi combatanţii talibani, au fost trimişi la centrul de detenţie din Cuba. 

Informaţii făcute publice de serviciile de informaţii arată că, până la finalul lui iulie 2016, 532 de prizonieri au fost eliberaţi sau transferaţi în custodia guvernelor altor ţări, în baza unei decizii a preşedintelui Bush. Alţi 161 au fost eliberaţi sub administraţia Obama.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump gafa prizonieri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close