Antena 3 CNN Externe O relaţie extraconjugală îi ameninţă candidatura lui John McCain

O relaţie extraconjugală îi ameninţă candidatura lui John McCain

O relaţie extraconjugală îi ameninţă candidatura lui John McCain
22 Feb 2008   •   08:16

Un scandal ameninţă să frâneze cursa spre Casa Albă a senatorului John McCain, candidatul aproape sigur al partidului republican. Influentul cotidian New York Times insinuează că senatorul de 71 de ani ar fi avut o relaţie extraconjugală. McCain a respins însă ferm acuzaţiile. După o nefericită implicare într-un scandal financiar, în anii '80, senatorul John McCain s-a remarcat ca un luptător pentru transparenţă şi etică în viaţa politică.

Succesul în alegerile preliminare se datorează, în mare parte, reputaţiei sale de integritate. Imaginea nepătată este acum umbrită de articolul din New York Times. Ziarul susţine că, la sfârşitul anilor '90, McCain ar fi avut o relaţie ?romantică? cu o femeie cu 30 de ani mai tânără, de la o agenţie de lobby. Aventura i-ar fi îngrijorat pe consilierii senatorului, care l-ar fi obligat să-i pună capăt. Echipa lui McCain a reproşat cotidianului că ?se coboară la politica de şanţ?, iar senatorul, cu soţia alături, a ieşit personal la rampă pentru a respinge acuzaţiile. ?Evident că sunt foarte dezamăgit de articol. Nu e adevărat. După cum se ştie, am servit cu onoare această ţară mai bine de o jumătate de secol, de la 17 ani?, a declarat John McCain.

Conducerea ziarului continuă totuşi să susţină că tot ce s-a publicat este real. În mod paradoxal, unii comentatori cred că McCain va ieşi câştigat din scandal. Şi asta pentru că New York Times, de orientare liberală, este foarte detestat de cercurile de dreapta. Acestea ar putea reacţiona prin strângerea rândurilor în jurul lui McCain, deşi îl consideră prea moderat.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close