Antena 3 CNN Externe O româncă şi un spaniol, condamnaţi pentru răpirea a doi britanici

O româncă şi un spaniol, condamnaţi pentru răpirea a doi britanici

O româncă şi un spaniol, condamnaţi pentru răpirea a doi britanici
01 Dec 2008   •   19:01

O femeie din România şi un spaniol au primit opt ani de închisoare pentru răpirea a doi britanici, soţ şi soţie, în Spania. Britanicii au fost ameninţaţi cu moartea de răpitorii care le-au cerut 600.000 de euro.
Potrivit Mediafax, Pat şi Peter Yarwood au fost ţinuţi închişi 48 de ore într-o casă de vacanţă din Costa Blanca, Spania. Aceştia au povestit ulterior, cele întâmplate.
Pat Yarwood, în vârstă de 74 de ani, a declarat:"Am văzut o umbră în hol şi dintr-o dată cei trei bărbaţi au năvălit. Soţul meu s-a dus la seif, unde erau 1.100 de euro şi 300 de lire sterline, dar ei au spus că nu este de ajuns. Ne-au terorizat toată noaptea, ameninţându-ne cu arma. Când soţul meu a încercat să scape pe uşa din spate, l-au lovit de mai multe ori. Credeam că vom muri"
În dimineaţa zilei următoare, Peter Yarwood, de 72 de ani, a fost dus la Barclays Bank pentru a-şi retrage toţi banii din cont. "Mă rugam ca banca să încerce să mă ajute şi am scris pe spatele unui buletin de retragere: ?Vă rog daţi-mi banii pentru că cineva mi-a răpit soţia??, a spus Peter Yarwood. Directorul băncii a telefonat imediat la Garda Civilă. Dându-şi seama că poliţia este pe urmele lor, membrii grupării au plecat din bancă.
Soţii Yarwood au fost salvaţi în cele din urmă de poliţia spaniolă. Răpitorii au fost identificaţi ulterior în pozele poliţiei. Din bandă făceau parte un spaniol şi o femeie din România care, săptămâna trecută, au fost condamnaţi de o instanţă din provincia Alicante.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close