Antena 3 CNN Externe Obama crede că turneul efectuat in Europa i-ar putea afecta popularitatea

Obama crede că turneul efectuat in Europa i-ar putea afecta popularitatea

Obama crede că turneul efectuat in Europa i-ar putea afecta popularitatea
27 Iul 2008   •   16:17

Senatorul american Barack Obama crede că turneul întreprins în Orientul Mijlociu şi Europa l-ar putea costa câteva procente bune în sondajele de popularitate. Obama, care a fost primit cu entuziasm în statele europene, a făcut ultima escală la Londra. Barack Obama a apărut relaxat în faţa jurnaliştilor adunaţi la reşedinţa premierului britanic.

Senatorul american a subliniat că nu va fi deloc surprins dacă turneul va duce la o scădere a popularităţii sale, în rândul electoratului american: ?Nu sunt sigur dacă va exista un impact politic imediat. Nu voi fi surprins nici dacă va exista o scădere în sondaje, drept consecinţă. Am fost plecat o săptămână, oamenii se preocupă de preţul combustibilului, de criza imobiliară.?

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite a amintit şi de necesitatea consolidării relaţiilor cu alte state. ?Cred că acest turneu a fost important pentru că sunt convins că multe dintre problemele pe care le avem de înfruntat acasă nu pot fi rezolvate eficient decât dacă avem parteneri puternici în străinătate?, a declarat el.

Obama s-a întâlnit, la Londra, ultima etapă a turneului său, cu premierul britanic Gordon Brown, dar şi cu predecesorul acestuia, Tony Blair. Tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu, problemele de mediu, precum şi criza alimentară mondială s-au aflat pe agenda discuţiilor. Marea Britanie a fost ultima etapă a turneului, care a mai inclus vizite în Afganistan, Kuweit, Irak, Iordania, Germania şi Franţa.

Sursa foto: metro.co.uk

Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close