Antena 3 CNN Externe Obama promite să fie un partener constructiv între palestinieni şi israelieni

Obama promite să fie un partener constructiv între palestinieni şi israelieni

Obama promite să fie un partener constructiv între palestinieni şi israelieni
23 Iul 2008   •   20:51

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, a ajuns în Cisiordania, unde a avut o întrevedere cu liderul palestinian Mahmud Abbas. Senatorul american a sosit la Ramallah după o escală la Ierusalim. Vizita se desfăşoară în condiţii de maximă securitate.La Ramallah, candidatul democrat la Casa Albã a avut o întrevedere cu liderul Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas. Din motive de securitate, senatorul de Illinois a fost sfătuit, încă de săptămâna trecută, să renunţe la vizita în teritoriile palestiniene, însă demnitarul nu s-a abătut de la program.

"Senatorul Obama i-a spus preşedintelui că, dacă va fi ales, el va deveni un partener constructiv între palestinieni şi israelieni. Nu va pierde niciun minut pentru că, pentru el, timpul este esenţial şi este un interes american vital să se ajungă la o înţelegere între palestinieni şi israelieni", a relatat Saeb Erekat, negociator palestinian.

Obama a sosit la Ramallah de la Ierusalim, unde a avut întâlniri cu mai mulţi demnitari israelieni. Apoi, senatorul american a vizitat şi Yad Vashem, cel mai amplu memorial consacrat Holocaustului.

Poliţia israeliană a mobilizat un dispozitiv impresionant, pentru a asigura securitatea, pe durata vizitei lui Barack Obama. Sute de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi în special în apropierea hotelului unde a fost cazat senatorul. Efective importante au fost mobilizate şi în apropierea şantierelor de construcţie, pentru a preveni producerea unor noi atacuri. Starea de alertă a fost instalată după ce un palestinian a intrat cu un buldozer în mai multe maşini.

Bărbatul a fost ucis de un poliţist din cadrul trupelor speciale trimise de urgenţã la locul incidentului. 16 persoane au fost rănite. Atacul a avut loc cu câteva ore înainte ca Obama să ajungă la Ierusalim.

Antena 3
 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close