Antena 3 CNN Externe Obama sau Clinton? Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă va fi ales de partid în luna august

Obama sau Clinton? Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă va fi ales de partid în luna august

Obama sau Clinton? Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă va fi ales de partid în luna august
07 Mai 2008   •   08:47

Hillary Clinton şi Barack Obama au ieşit amândoi învingători în alegerile primare din Indiana şi Carolina de Nord. Barack Obama a câştigat în Carolina de Nord, iar Hillary Clinton a revendicat victoria în Indiana. Bucuria a fost cu atât mai mare pentru fosta primă doamnă, cu cât victoria îi permite să rămână în cursa pentru investitura democraţilor. Hillary a câştigat Indiana la o diferenţă de câteva procente. Cu toate acestea, a revendicat victoria înainte ca numărătoarea voturilor să se fi terminat.

Însoţită de Bill Clinton şi fiica lor Chelsea, Hillary le-a mulţumit alegătorilor adiunaţi la sediul de campanie din Indianapolis şi i-a asigurat pe cei prezenţi că va câştiga cursa pentru investitură.

Voturile americanilor din Indiana era unul decisiv, pentru că are un număr mare de delegaţi în Convenţia Partidului Democrat. Deşi Barack Obama a obţinut mai mulţi delegaţi decât Clinton, acesta nu a întrunit voturile a 2.025 de delegaţi care să-i asigure investitura. Deci, marele câştigător în lupta electorală Obama-Clinton va fi decis de guvernatorii democraţi, congresmenii şi liderii partidului democrat la convenţia din luna august.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close