Antena 3 CNN Externe Obama vs. McCain. Atacuri dure pe tema războiului din Irak

Obama vs. McCain. Atacuri dure pe tema războiului din Irak

Obama vs. McCain. Atacuri dure pe tema războiului din Irak
28 Feb 2008   •   08:11

Atacuri dure între democratul Barack Obama şi republicanul John McCain, cu doar câteva zile înaintea alegerilor preliminare din Texas şi Ohio. Ambii candidaţi s-au acuzat reciproc de naivitate, în ceea ce priveşte războiul din Irak. John McCain nu este la prima tentativă de acest fel. În repetate rânduri, el i-a atacat pe Barack Obama şi Hillary Clinton, pentru că au cerut retragerea trupelor americane din această ţară.

Prezenţa americană în Irak a fost miercuri seară temă de dispută între John McCain şi Barack Obama. Veteranul de război, McCain a ironizat recenta declaraţie a lui Obama potrivit căreia s-ar gândi la o incursiune militară în Irak, dacă al-Qaida şi-ar forma o bază în această ţară.

?Am o veste. Al-Qaida este în Irak. Al-Qaida. De aceea se numeşte "Al-Qaida din Irak". Şi prieteni, dacă i-am fi lăsat, ei nu şi-ar fi stabilit doar o bază, ci ar fi preluat puterea în ţară şi nu voi permite să se întâmple asta, prieteni. Nu mă voi preda, nu mă voi preda în faţa Al-Qaida?, a declarat McCain.

În replică, Barack Obama l-a asigurat pe John McCain că ştie unde se află Al-Qaida. Totodată, el l-a acuzat pe liderul de la Casa Albă că a fost cel care a declanşat activitatea teroriştilor în Irak, odată cu invazia militară declanşată în această ţară - .

?Am nişte veşti pentru John McCain. Împreună cu George Bush ne-a târât într-un război care n-ar fi trebuit niciodată autorizat şi nici suportat. Şi-au luat privirea de la oamenii care au fost responsabili de atacul de la 11 Septembrie. Al-Qaida din Afganistan este acum mai puternică decât oricând după 2001?, susţine Obama.

Potrivit ultimelor sondaje, Barack Obama este considerat cel mai capabil democrat de a-l învinge pe republicanul John McCain la alegerile din noiembrie.

Antena 3

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close