Antena 3 CNN Externe Ofertele turistice de sărbători în Bulgaria, cu aproape 50% mai ieftine decât cele româneşti

Ofertele turistice de sărbători în Bulgaria, cu aproape 50% mai ieftine decât cele româneşti

Ofertele turistice de sărbători în Bulgaria, cu aproape 50% mai ieftine decât cele româneşti
29 Noi 2008   •   19:52

După ce ne-au surclasat evident în ceea ce priveşte turismul estival, bulgarii ne atacă şi iarna. Ofertele turistice din staţiunile bulgăreşti sunt chiar şi cu 50% mai ieftine în acest sezon. În ceea ce priveşte litoralul, românii sunt curioşi să experimenteze anul acesta un revelion la malul mării, dar nu aici, ci în Bulgaria. Anul acesta, hotelierii bulgari au vândut românilor şi de zece ori mai multe pachete de vacanţă.
Litoralul bulgăresc a fost ales pentru sărbătorile de iarnă de aproximativ 3.500- 4.000 de turişti români, iar litoralul românesc câteva sute. Primul argument al acestei decizii este bineînţeles preţul. Pe litoralul românesc preţul unui sejur este de 550 de euro, pe litoralul bulgăresc la un hotel de cinci stele, cu demipensiune, sejurul ajunge la 400 de euro.
Şi când vine vorba de schi, pârtiile vecinilor sunt mai bune, cu preţuri comparabile cu cele din Austria. În România în ultimii ani sunt preţuri mult mai mari. Bansko, este o staţiune montană la aproximativ 500 de kilometri de Bucureşti, în Bulgaria. La un hotel de trei stele, două persoane, plătesc în jur de 350 de euro pentru un apartament. La noi, cam aceleaşi condiţii costă peste 700 de euro.
Pentru patru stele plătiţi mai puţin la vecini cu până la 500 de euro. Să luăm alt exemplu: Borovets ? Poiana Braşov. Două persoane în Borovets, la un hotel de trei stele, plătesc puţin peste 300 de euro. La această sumă adăugăm costurile transportului şi tot nu ajungem la 500 de euro, suma pe care ar trebui să o scoatem din buzunar pentru cazarea unei singure persoane la Poana Braşov.
Observator

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close