Antena 3 CNN Externe Oficiali suedezi și finlandezi vor vizita Turcia, pentru a rezolva problema aderării la NATO

Oficiali suedezi și finlandezi vor vizita Turcia, pentru a rezolva problema aderării la NATO

Delegațiile la nivel înalt din Suedia și Finlanda urmează să sosească în Turcia marți seară, pentru discuții cu ministerul de externe despre cererile lor de aderare la NATO.

Oficiali suedezi și finlandezi vor vizita Turcia, pentru a rezolva problema aderării la NATO
Sursa foto: Twitter / Finland at NATO
de Cerasela Stafie    |    24 Mai 2022   •   12:26

Vizita oficialilor vine după obiecțiile gazdei față de aderarea celor două țări la NATO. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan declarase anterior că niciuna dintre țări nu ar trebui ”să se obosească” să mearcă în Turcia pentru a încerca să convingă, potrivit BBC.

Fără sprijinul tuturor membrilor NATO - inclusiv Turcia - Suedia și Finlanda nu pot adera la alianța militară.

Sâmbătă, liderii Turciei, Suediei și Finlandei au purtat discuții pentru a lămuri preocupările Ankarei. 

Statele Unite sunt încrezătoare că Finlanda și Suedia vor găsi o rezolvare cu privire la cererile lor de aderare la NATO, a declarat marți secretarul adjunct al Apărării al SUA, Kathleen Hicks.

„Suntem încrezători că Finlanda și Suedia vor putea rezolva aceste (preocupările) direct cu turcii”, a spus Hicks în timp ce vorbea alături de omologul său norvegian la Oslo, scrie Reuters.

Ankara și-a surprins aliații NATO la începutul acestei luni, opunându-se la aderarea celor două țări nordice la alianță.

Turcia spune că Suedia și Finlanda găzduiesc persoane care au legături cu gruparea militantă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și adepți ai lui Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a orchestrat o tentativă de lovitură de stat din 2016. 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close