Antena 3 CNN Externe Olanda interzice comercializarea ciupercilor halucinogene

Olanda interzice comercializarea ciupercilor halucinogene

Olanda interzice comercializarea ciupercilor halucinogene
15 Noi 2008   •   17:37

Cultivarea şi comercializarea ?ciupercilor magice? vor fi interzise în Olanda începând cu luna decembrie. ?Consumul acestor ciuperci are efecte halucinogene. Experienţele anterioare au demonstrat că acest lucru poate conduce la comportamente neprevăzute şi riscante?, a declarat ministrul olandez al Sănătăţii. Deţinerea şi comercializarea ciupercilor uscate, despre care se ştie că au un efect mai puternic decât cele proaspete, a fost deja interzis. Parlamentul olandez a luat această decizie după decesul unei tinere turiste din Franţa, în vârstă de 17 ani, despre care se crede câ a consumat ?ciupreci magice? înainte de a se arunca de pe un pod din Amsterdam.
Conform autorităţilor din Amsterdam, în ultimul an a fost necesară intervenţia ambulanţelor în 149 de cazuri în de consum de ciuperci halucinogene. În cele mai multe astfel de incidente au fost implicaţi turişti tineri, în special din Italia sau Marea Britanie.
Ciupercile halucinogene sunt comercializate în aproximativ 180 de aşa-numite ?smart-shop-uri? din Olanda. Aociaţia care reprezintă aceste magazine şi-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia Guvernului şi susţine că va lua toate măsurile legale pentru a împiedica punerea ei în aplicare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close