Antena 3 CNN Externe Virusul ucigaş din China: 26 de morţi, peste 800 de bolnavi şi 14 oraşe închise. Se face un spital nou în şase zile, pentru aceşti bolnavi

Virusul ucigaş din China: 26 de morţi, peste 800 de bolnavi şi 14 oraşe închise. Se face un spital nou în şase zile, pentru aceşti bolnavi

Sunt dezbateri de amploare la nivel mondial, după ce noul virus ucigaş a închis peste 10 oraşe în China. 

Virusul ucigaş din China: 26 de morţi, peste 800 de bolnavi şi 14 oraşe închise. Se face un spital nou în şase zile, pentru aceşti bolnavi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de M.Z.    |    24 Ian 2020   •   15:50

UPDATE 15.50 - Oraş după oraş din China, în care oamenii se îmbolnăvesc pe capete, este pus în carantină şi nimeni nu mai poate părăsi zona. Astfel, numărul oraşelor închise din cauza noului virus a ajuns la 14, astfel că 40 de milioane de oameni sunt în carantină.

Spitalele sunt asaltate de oameni disperaţi care vor să ştie dacă s-au infectat cu virusul ucigaş sau suferă doar de o banală gripă. 

Presa occidentală scrie că 10.000 de persoane ar fi căzut pradă noului virus numai în Wuhan. Şi ca să oprească răspândirea ei, autorităţile din Wuhan vor să contruiască în doar şase zile un spital cu 1.000 de paturi. 

Cele mai multe victime sunt bătrâni care sufereau şi de alte boli cronice, precum Parkinson sau diabet. 

Măsuri de prevenire au fost adoptate în toată lumea. 

Deocamdată, niciun purtător al virusului nu a fost identificat în Europa. Dar în Marea Britanie, 14 oameni au fost testaţi şi nouă dintre ei aşteaptă, acum, rezultatele. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră, totuşi, că, deocamdată, nu se impune decretarea stării de urgenţă la nivel mondial.

Specialiştii bănuiesc că virusul provine de la şerpi şi a suferit mutaţii care-l fac şi mai periculos. Alte posibile surse sunt liliecii şi şobolanii. 

UPDATE 11.27 - Virusul ucigaş din China a ajuns în Europa. Patru cazuri sunt deja înregistrate în Marea Britanie, în timp ce la nivel mondial sunt dezbateri de amploare pentru a stopa răspândirea virusului.

Între timp, în China, zece oraşe au fost izolate, iar autorităţile au început construcţia unui spital special pentru pacienţii diagnosticaţi cu acest virus, care va fi gata în şase zile.

Până acum, 26 de oameni au murit şi alţi 830 de oameni sunt diagnosticaţi cu virusul ucigaş

UPDATE 10.01Virus gripal China. Aeroportul Henri Coandă a luat primele măsuri de prevenire - FOTO

UPDATE 9.10 - Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) monitorizează minut de minut situaţia fără precedent şi caută măsuri care să stopeze propagarea virusului, după ce încă patru oraşe, în afara celor trei au fost închise.

Deocamdată, nu a fost declarată starea de urgenţă la nivel global. 

----------------------------

Ştirea iniţială

Autorităţile din China iau măsuri fără precedent pentru a stăvili răspândirea noului virus ucigaş. 

Pentru prima dată în istorie, trei oraşe, cu o populaţie totală cât România, sunt complet izolate de restul lumii, iar la Beijing au fost anulate chiar şi festivităţile Anului Nou Chinezesc. 

Virusul a ajuns, deja, în mai multe ţări asiatice şi în Statele Unite. Şi în Europa sunt testate persoane care ar putea fi contaminate. 

Totuşi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a declarat, deocamdată, starea de urgenţă la nivel global. 

Trei oraşe din China, în care oamenii se îmbolnăvesc pe capete, au fost puse în carantină şi nimeni nu mai poate părăsi zona. Spitalele sunt asaltate de oameni disperaţi care vor să ştie dacă s-au infectat cu virusul ucigaş sau suferă doar de o banală gripă. 

Unii nu rezistă orelor de aşteptare şi se prăbuşesc chiar în spital, epuizaţi sau, poate, într-adevăr, contaminaţi. Sunt imediat preluaţi de medicii şi asistenţii nevoiţi să poarte, mereu, costume şi măşti de protecţie. 

Presa occidentală scrie că 10.000 de persoane ar fi căzut pradă noului virus numai în Wuhan. Cele mai multe victime sunt bătrâni care sufereau şi de alte boli cronice, precum Parkinson sau diabet. Cea mai tânără victimă avea 48 de ani, iar cea mai în vârstă 89. 

Măsuri de prevenire au fost adoptate în toată lumea. Deocamdată, niciun purtător al virusului nu a fost identificat în Europa. Dar în Marea Britanie, nouă oameni au fost testaţi şi aşteaptă, acum, rezultatele. 

Specialiştii bănuiesc că virusul provine de la şerpi şi a suferit mutaţii care-l fac şi mai periculos. Alte posibile surse sunt viezurii şi şobolanii. 
 

×
Subiecte în articol: virus China coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close