Antena 3 CNN Externe ONU a decis: Violul este "tactică de război"

ONU a decis: Violul este "tactică de război"

ONU a decis: Violul este "tactică de război"
23 Iun 2008   •   21:45

Consiliul de securitate al Naţiunilor Unite a votat, în unanimitate, o rezoluţie prin care violul devine ?armă? sau ?tactică de război? şi o ?ameninţare la adresa securităţii internaţionale?, informează BBC online.

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a catalogat rezoluţia drept ?necesară?, mai ales că violenţa împotriva femeilor a luat ?proporţii de nedescris? în unele state. Ki-moon mai spune şi că o anchetă în acest caz a fost deja comandată de ONU, pentru a se determina amploarea şi implicaţiiel acestei tactici.

Defensorii drepturilor omului sunt de acord cu decizia luată de ONU, în timp ce unele ţări, printre care China, Rusia, Indonezia şi Vietnamul îşi exprimă rezerva în ceea ce priveşte rezoluţia.

Cel mai înfocat apărător al documentului este Washingtonul, care descrie violenţa sexuală ca fiind ?o tactică de război pentru a umili, domina, induce frică, a dispersa sau a redistribui în mod firţat membrii anumitor comunităţi sau grupuri etnice?, care ?poate amplifica seminificativ situaţia conflictelor armate şi împiedica reinstaurarea păcii internaţionale şi a securităţii?.

Sursă foto: www.museum.agropolis.fr

Antena3.ro

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close