Antena 3 CNN Externe ONU: Construcţiile israeliene din Cisiordania încalcă legile internaţionale

ONU: Construcţiile israeliene din Cisiordania încalcă legile internaţionale

ONU: Construcţiile israeliene din Cisiordania încalcă legile internaţionale
26 Noi 2013   •   16:07

Secretarul General al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a declarat că reluarea construcţiilor de noi colonii în Cisiordania nu sunt în concordanţă cu eforturile de pace dintre Israel şi Palestina, şi această măsură unilaterală contavine legea internaţională.

Înainte de Ziua Internaţională de Solidaritate cu Poporul Palestinian (29 noiembrie), care a fost sărbătorită în fiecare an din 1978 până în prezent, şeful ONU a dat un comunicat în care spune că decizia Israelului, de accelerare a procesului de amplasare a noi locuinţe în Teritoriile Ocupate palestiniene, nu corespunde cu eforturile de pace dintre cele două state şi poate duce la suspendarea negocierilor.

John Ashe, preşedintele Adunării Generale ONU, a ţinut un discurs în plen prin care a subliniat că forumul internaţional este în favoarea unor soluţii paşnice, prin care Israelul şi Palestina să convieţuiască în condiţii de bună vecinătate, în graniţele stabilite înainte de 1967.

Limitele teritoriale pentru teritoriile palestiniene, Cisiordania, Ierusalimul de Est şi Fâşia Gaza sunt considerate a fi "graniţele din 1967", stabilite forţat de Israel.

×
Subiecte în articol: palestina
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close