Antena 3 CNN Externe ONU: Rusia a doborât un avion georgian deasupra Abhaziei

ONU: Rusia a doborât un avion georgian deasupra Abhaziei

ONU: Rusia a doborât un avion georgian deasupra Abhaziei
26 Mai 2008   •   15:16

Misiunea ONU de Obsevare din Georgia a conchis în urma unei analize că Rusia a doborât un avion de spionaj fără pilot, aparţinând Georgiei, în 20 aprilie, informează Reuters. Raportul Misiunii, eliberat luni, afirmă că un avion al armatei ruseşti a doborât avionul georgian, înregistrările radar arătând cum acesta s-a îndreptat spre spaţiul aerian rusesc după incidentul care a avut loc deasupra Abhaziei.

?În lipsa dovezilor care să afirme contrariul, am concluzionat că avionul aparţine Rusiei,? se arată în raport.

Rusia a negat acuzaţiile de implicare în incident, afirmând că avionul georgian a fost doborât de bateriile anti-rachetă aparţinând grupărilor separatiste din Abhazia.

Autorităţile georgiene, aflate deja în conflict cu Moscova pe fondul tentativelor de a se alătura NATO şi a susţinerii acordate de ruşi celor două regiuni separatiste, au declarat ca fapta Rusiei este ?un act de agresiune internaţională.?

Ancheta vine după ce luna trecută autorităţile georgiene au făcut public o înregistrare de la bordul avionului doborât, care arăta un avion de luptă care se apropia şi lansa o rachetă în direcţia lui.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close