Antena 3 CNN Externe Operaţiune anti-mafia fără precedent! Ţinta FBI: Familia Gambino

Operaţiune anti-mafia fără precedent! Ţinta FBI: Familia Gambino

Operaţiune anti-mafia fără precedent! Ţinta FBI: Familia Gambino
07 Feb 2008   •   20:49
Operaţiune anti-mafia de proporţii în Statele Unite şi Italia. În jur de 80 de membri ai clanurilor mafiote au fost arestaţi la New York şi Palermo, în cursul unei operaţiuni comune americano-italiene. Raidurile au vizat familia Gambino din New York şi alte câteva familii mafiote din Sicilia. FBI a arestat 57 de membri şi colaboratori ai familiei Gambino, una dintre cele 5 familii mafiote din New York. În Italia au fost reţinuţi 20 de suspecţi, în cadrul unei operaţiuni cu nume de cod Old Bridge. Este cea mai importantă lovitură anti-mafia din ultimii 20 de ani. Ultima astfel de operaţiune s-a desfăşurat în 1988, când FBI şi procuratura din Palermo au desfiinţat o reţea de traficanţi de heroină, cunoscută sub numele de Iron Tower.

La lovitura de astăzi, printre cei arestaţi se numără Frank Cali, noul cap al familiei Gambino, precum şi alţi mafioţi de rang înalt în ierarhiile din New York şi Sicilia. Un responsabil al FBI a declarat că printre cele 57 de persoane arestate figurează şi membri importanţi, dar a refuzat să dea nume. În cursul zilei, poliţia din New York şi Palermo a anunţat că a emis în total 90 de mandate de arestare.

Relaţiile dintre mafia siciliană şi cea new-yorkeză s-au rupt, temporar, în anii '80, din cauza unor răfuieli între diversele clanuri din insulă. Legăturile au fost reluate ulterior, în special în domeniul spălării banilor şi al traficului de cocaină, potrivit unor anchetatori italieni, citaţi de presă.

CEA MAI MARE LOVITURĂ DATĂ MAFIEI ÎN ULTIMII 20 DE ANI:

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close