Antena 3 CNN Externe Opoziţia italiană acuză coaliţia lui Berlusconi că a provocat scandalul Ioan Rus

Opoziţia italiană acuză coaliţia lui Berlusconi că a provocat scandalul Ioan Rus

Opoziţia italiană acuză coaliţia lui Berlusconi că a provocat scandalul Ioan Rus
26 Apr 2008   •   11:18

Presa italiană dezvăluie sâmbătă un scandal pe scena politică de la Roma, în care coaliţia de dreapta e acuzată că a provocat cazul Ioan Rus. Acuzaţiile apar în cele mai importante ziare italiene, cu o zi înainte de turul doi al alegerilor locale. Scandalul a izbucnit vineri, după ce Francesco Rutelli, candidatul stângii la Prămiria Romei a afirmat într-o emisiune la televiziunea naţională italiană că rivalul său ar fi pus la cale incidentul în care este implicat Ioan Rus.

Candidatul de centru stânga la primăria capitalei a acuzat primul, spunând că anumite fapte din ultimele zile sunt puţin suspecte. Imediat a venit replica lui Allemano care a spus că şarlatanii precum Ioan Rus ar trebui trimişi acasă la ei. Politicienii de stânga spun că Giani Allemanno, candidatul dreptei, a profitat prea mult de incident şi că există foarte multe coincidenţe în această poveste. Avocatul lui Ioan Rus este un apropiat al liderilor coaliţiei de dreapta şi fost membru într-o organizaţie fascistă.

Avocatul susţine că românul avea asupra sa o carte de vizită a unei rude şi de aceea a ajuns să îl apere. Pe de altă parte, unul dintre italienii care au salvat-o pe tânără a fost şi el văzut foarte des în compania cu Giani Allemano, candidatul de dreapta. Presa italiană scrie de asemenea şi despre declaraţiile unei femei, care locuieşte în aceeaşi tabără cu Ioan Rus, şi care i-ar fi auzit pe conaţionalii săi vorbind despre faptul că incidentul ar fi fost aranjat.

Analiştii politici spun de altfel că violul de care este acuzat românul Ioan Rus ar putea să aducă dreptei italiene primul mandat la primăria Romei în ultimii 50 de ani.

Antena 3

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close