Antena 3 CNN Externe Pakistan. Cinci explozii au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 30

Pakistan. Cinci explozii au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 30

Pakistan. Cinci explozii au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 30
07 Iul 2008   •   20:26

Cel puţin cinci explozii au zguduit luni oraşul pakistanez Karachi. O persoană a murit şi alte 30 au fost rănite, dar bilanţul este încă provizoriu. Poliţiştii spun că a fost vorba de atacuri teroriste, care nu au fost încă revendicate. Cele cinci explozii au avut loc în cartiere diferite, în incidente fiind implicate o motocicletă, o bicicletă şi un camion. Nu se cunosc încă ţintele exploziilor, însă se pare că una dintre ele a avut loc lângă o secţie de poliţie.

Duminică au murit 18 oameni şi alţi 50 au fost răniţi într-un atentat cu bombă, tot în Pakistan, dar în capitala Islamabad. Explozia s-a produs în apropierea Moscheii Roşii, unde sute de oameni comemorau un an de la confruntările sângeroase dintre forţele de securitate şi militanţii islamişti.

Atentatul sinucigaş a fost comis de un tânăr care a urmărit un grup de poliţişti ce asigurau securitatea la manifestaţie, potrivit AFP. Pakistanul este o putere nucleară care se confruntă acum cu o problemă serioasă în ceea ce priveşte strategia de securitate a noului Guvern.

Acesta este condus de Partidul Poporului Pakistanez, al cărui conducător a fost Benazir Bhutto, premierul asasinat în decembrie 2007. Asif Ali Zardari, soţul lui Bhutto şi actualul lider al formaţiunii a declarat pentru Reuters că autorii atacului încearcă să instaureze anarhia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close