Antena 3 CNN Externe Palestina va reclama Israelul la Tribunalul Internaţional de la Haga

Palestina va reclama Israelul la Tribunalul Internaţional de la Haga

Palestina va reclama Israelul la Tribunalul Internaţional de la Haga
24 Ian 2013   •   15:47

Autoritatea Palestiniană (AP) a avertizat că va lua măsuri legale împotriva statului Israel, la Tribunalul Internaţional de la Haga, dacă regimul de la Tel Aviv va construi noi colonii în Teritoriile Ocupate.

Ministrul de Externe palestinian, Riyad al-Maliki, a făcut aceste remarci într-o conferinţă de presă, după o întrevedere cu membrii Consiliului de Securitate ONU, care a avut loc, miercuri, la New York.

Israelul are în vedere ridicarea de noi aşezări, numite E1, în zonele palestiniene, la periferia oraşului Ierusalim.

"Dacă Israel doreşte să continue implementarea planului E1, nu vom avea altă opţiune decât să ne adresăm direct Tribunalului Internaţional. Totul depinde de decizia administraţiei de la Tel Aviv", a declarat Al-Maliki.

Prezenţa şi expansiunea neîntreruptă a Israelului în Teritoriile Ocupate au creat obstacole majore în eforturile de stabilire a păcii în Orientul Mijlociu.

Peste 500.000 de evrei locuiesc în 120 de amplasamente ridicate ilegal de Israel, după ocuparea teritoriilor palestiniene din West Bank şi împrejurimile Ierusalimului, în 1967.

Naţiunile Unite şi alte state din lume consideră coloniile ca fiind ilegale, având în vedere că acestea contravin Convenţiei de la Geneva.
Conform acestei reglementări, agreată pe plan internaţional, este interzisă orice fel de construcţie ridicată în teritoriile ocupate în urma unui război.

×
Subiecte în articol: palestina Ierusalim Tel Aviv
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close