Antena 3 CNN Externe Panama, condusă de un magnat cu origini italiene. Ricardo Martinelli declară război infractorilor

Panama, condusă de un magnat cu origini italiene. Ricardo Martinelli declară război infractorilor

Panama, condusă de un magnat cu origini italiene. Ricardo Martinelli declară război infractorilor
02 Iul 2009   •   15:41

Ricardo Martinelli, miliardarul care deţine un important lanţ de supermarket-uri, a fost învestit miercuri în funcţia de preşedinte al statului Panama. Conservator dedicat afacerilor, Martinelli a câştigat alegerile în faţa unui contracandidat din partidul de centru-stânga aflat la putere, în luna mai.

În primul său discurs în calitate de preşedinte, Martinelli a promis un buget redus pentru guvern, însă creşteri salariale pentru funcţionarii publici. Siguranţa publică, o problemă căreia predecesorul Martin Torrijos nu i-a găsit leac, va deveni o prioritate, a spus Martinelli. ?Închisorile noastre vor deveni centre de reabilitare, nu şcoli pentru criminali?, a spus el. Noul preşedinte a mai adăugat şi că Panama va colabora cu Mexic şi Columbia pentru combaterea traficului cu droguri în regiune.

Fiul unor imigranţi italieni, Martinelli, în vârstă de 57 de ani, este un puternic om de afaceri, conducătorul lanţului de magazine Super 99, una dintre cele mai mari companii private din Panama. Cu studiile efectuate în Statele Unite ale Americii, Martinelli a mai ocupat înainte fotoliul de ministru şi preşedinte al consiliului director al Autorităţii Canalului Panama.

Martinelli a câştigat alegerile cu 60% din voturi, într-o cursă cu Balbina Herrera.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: panama
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close