Antena 3 CNN Externe Panică în China. De teama unui nou cutremur, localnicii dorm pe străzi (VIDEO)

Panică în China. De teama unui nou cutremur, localnicii dorm pe străzi (VIDEO)

Panică în China. De teama unui nou cutremur, localnicii dorm pe străzi <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Mai 2008   •   09:15

Panica a pus din nou stăpânire pe chinezii din provincia Sichuan, cea mai grav afectată de seismul produs în urmă cu o săptămână. Mii de oameni au ieşit în stradă, după ce o televiziune locală a anunţat drept iminentă o nouă replică seismică puternică. Între timp, autorităţile încearcă în continuare să vină în ajutorul celor afectaţi de cutremur. Numărul morţilor se ridică la 40.075. În România, Crucea Roşie a deschis două conturi în care se pot face donaţii pentru victimele cutremurului.

Puteţi face donaţii în conturile:
LEI: RO02BRDE410SV61136934100
EURO: RO35BRDE410SV27880794100

Locuitorii capitalei provinciei Sichuan şi-au părăsit casele de teama unui nou cutremur devastator. Şi-au luat cu ei bunuri de primă necesitate şi au ieşit în stradă. Panica s-a declanşat după ce un post local de televiziune a anunţat că s-ar putea produce o nouă replică seismică, cu magnitudinea de 7 pe scara Richter.

Cei mai mulţi oameni s-au indreptat spre aeroport, unde nu există clădiri înalte, de teamă că o nouă replică ar putea să se producă în zonă. Mulţi au dormit în maşini ori s-au îndreptat către zonele de câmpie, informează Fox News. Un spital din Mianyang şi-a scos pacienţii intr-un scuar din faţa clădirii, amenajând corturi cu paturi de campanie şi aparatură medicală.

Statul chinez va acorda 715 dolari americani fiecărei familii care a pierdut pe cineva, în urma cutremurului. Deocamdată, însă, autorităţile au oferit doar corturi, hrană şi apă.

Şi Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru sinistraţi. ?Apel pentru China, aşa se numeşte campania noastră şi constă în solicitarea poporului român de a fi alături de poporul chinez în această tragedie.? a declarat Mihaela Geoană, preşedinte al Crucii Roşii Române.

?Toate aceste fonduri vor fi gestionate de federaţia internaţională a Crucii Roşii dupa normele financiare internaţionale şi de transparenţă.?



Antena 3

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close