Panică în China. De teama unui nou cutremur, localnicii dorm pe străzi (VIDEO)

20 Mai 2008   •   09:15
Panică în China. De teama unui nou cutremur, localnicii dorm pe străzi <font color=red>(VIDEO)</font>
Panica a pus din nou stăpânire pe chinezii din provincia Sichuan, cea mai grav afectată de seismul produs în urmă cu o săptămână. Mii de oameni au ieşit în stradă, după ce o televiziune locală a anunţat drept iminentă o nouă replică seismică puternică. Între timp, autorităţile încearcă în continuare să vină în ajutorul celor afectaţi de cutremur. Numărul morţilor se ridică la 40.075. În România, Crucea Roşie a deschis două conturi în care se pot face donaţii pentru victimele cutremurului.

Puteţi face donaţii în conturile:
LEI: RO02BRDE410SV61136934100
EURO: RO35BRDE410SV27880794100

Locuitorii capitalei provinciei Sichuan şi-au părăsit casele de teama unui nou cutremur devastator. Şi-au luat cu ei bunuri de primă necesitate şi au ieşit în stradă. Panica s-a declanşat după ce un post local de televiziune a anunţat că s-ar putea produce o nouă replică seismică, cu magnitudinea de 7 pe scara Richter.

Cei mai mulţi oameni s-au indreptat spre aeroport, unde nu există clădiri înalte, de teamă că o nouă replică ar putea să se producă în zonă. Mulţi au dormit în maşini ori s-au îndreptat către zonele de câmpie, informează Fox News. Un spital din Mianyang şi-a scos pacienţii intr-un scuar din faţa clădirii, amenajând corturi cu paturi de campanie şi aparatură medicală.

Statul chinez va acorda 715 dolari americani fiecărei familii care a pierdut pe cineva, în urma cutremurului. Deocamdată, însă, autorităţile au oferit doar corturi, hrană şi apă.

Şi Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru sinistraţi. ?Apel pentru China, aşa se numeşte campania noastră şi constă în solicitarea poporului român de a fi alături de poporul chinez în această tragedie.? a declarat Mihaela Geoană, preşedinte al Crucii Roşii Române.

?Toate aceste fonduri vor fi gestionate de federaţia internaţională a Crucii Roşii dupa normele financiare internaţionale şi de transparenţă.?Antena 3

Parteneri
x close