Panică în Marea Britanie. Peste 50 de persoane au fost înjunghiate în Londra

12 Iul 2008   •   11:38
Panică în Marea Britanie. Peste 50 de persoane au fost înjunghiate în Londra
Îngrijorare mare printre londonezi, care se tem că oraşul lor e cuprins de un val de crime. Peste 50 de persoane au fost înjunghiate mortal anul acesta, în capitala Marii Britanii, iar printre victime se numără foarte mulţi adolescenţi. Cu toate acestea, poliţiştii spun că nu este nici un motiv de alarmă.

Britanicii sunt alarmaţi mai ales de crimele cărora le cad victime adolescenţii. Ultima victimă a violenţelor de pe străzile londoneze avea 19 ani. În urmă cu câteva zile, o fetiţă de 11 ani a fost ucisă în plină stradă. Politicienii au tras un semnal de alarmă, iar presa descrie capitala britanică drept un loc al violenţelor.

Problema din Marea Britanie a devenit una internaţională după incidentele de săptămâna trecută, când doi studenţi francezi au fost înjunghiaţi.

Poliţia a declarat că este unul dintre cele mai înfiorătoare cazuri. Crimele cu arme albe au depăşit terorismul ca ameninţare în Marea Britanie. Conform poliţiei, însă, rata criminalităţii din Londra nu a crescut substanţial.

Forţele de ordine au anunţat că au perchiziţionat peste 27.000 de suspecţi, au arestat 1.200 şi au confiscat peste 500 de cuţite în Londra. Statisticile arată, totuşi, că trei sferturi dintre arestările efectuate sunt pentru crimă.

Sursă foto: www.simonho.orgAntena3

Parteneri
x close