Antena 3 CNN Externe Papa Benedict a botezat 13 copii cu spatele la credincioşi (GALERIE FOTO)

Papa Benedict a botezat 13 copii cu spatele la credincioşi (GALERIE FOTO)

Papa Benedict a botezat 13 copii cu spatele la credincioşi <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
13 Ian 2008   •   14:55

Papa Benedict al XVI-lea a botezat duminică 13 copii, în Capela Sixtină, în cursul unei messe originale, care a rupt însă tradiţia instituită de fostul Suveran Pontif, Ioan Paul al II-lea. Papa Benedict nu a botezat micuţii în faţa celor prezenţi. A ales să îi creşineze cu spatele întors la credincioşi. În plus, a oficiat slujba în limba italiană, şi nu în latină. Tradiţia era, din vremea Papei Ioan Paul al II-lea, ca micuţii să fie botezaţi în Capela Sixtină într-un mic altar, aşezat în faţa credincioşilor. Papa Benedict a preferat să întoarcă însă spatele credincioşilor, şi celor câteva sute de participanţi la botez: părinţi, bunici şi naşi.

IMAGINI DIN TIMPUL BOTEZULUI DE LA VATICAN

Cu zeci de ani în urmă, preoţii oficiau botezul în altar, cu spatele la credincioşi. După modernizările impuse de al doilea Conciliu de la Vatican în 1960, a devenit o practică botezarea în faţa congregaţiei.

Suveranul Pontif, în vârstă de 80 de ani, a declarat că este o bucurie specială pentru el să boteze copii, cu toţii, fii sau fiice ai angajaţilor de la Vatican. Papa a spus credincioşilor că părinţii îşi vor ajuta copii să dezvolte credinţa, speranţa şi generozitatea.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close